Najkvalitetniji materijali

Kada sa puno ljubavi pravite dušeke na kojima se najbolje spava, kao što to radi Šlarafija već 80 godina, onda za vaše kupce birate samo najbolje materijale. I na tome ne štedite.

Materijali od kojih su napravljeni Šlarafija dušeci najvišeg su kvaliteta: od ručno rađenog Bonell žičanog jezgra, preko elastičnog termofiksiranog filca i kokosovih vlakana, pa sve do različitih vrsta pena i navlaka. U našim prodavnicama izloženi su uzorci materijala od kojih su napravljeni dušeci. Iako se razlika ne može odmah videti golim okom, ona se sigurno može osetiti. A kada nakon samo nekoliko noći koje ste prespavali na Šlarafija dušeku shvatite da ste doneli pravu odluku, osećaj će biti još bolji.

Svaki Šlarafija dušek ima garanciju od 15 godina. To je minimalan broj godina tokom kojih vam garantujemo da će svojstva dušeka biti nepromenjena. Dušek se naravno može koristiti i godinama nakon toga. Ipak, naš savet je da posle 15-20 godina zaista promenite Vaš dušek. Kvalitetnije ćete spavati, imaćete više energije i osećaćete se mnogo bolje i poletnije.

Šlarafija je izabrala materijale za vas. Vredne i vešte ruke su napravile dušeke. Na vama je da se opustite i zaista odmorite.

 

Žičano jezgro

Šlarafija ručno pravljeno žičano jezgro čine opruge tipa Bonell koje se prave od najkvalitetnije patentirane čelične žice debljine 2,2 mm i spiralnih spojeva od patentirane čelične žice debljine 1,35 mm. Ručno pravljeno žičano jezgro kvalitetnije je od mašinski pravljenog iz nekoliko razloga: gustina mašinski pravljenih opruga je 99 opruga po kvadratnom metru, dok ručno pravljeno Šlarafija jezgro ima čak 132 opruge po istoj površini. Opruge kod ručnog pravljenog jezgra ojačane su sa dopunskim bočnim spojevima tako da jedna opruga nikada sama ne trpi opterećenje, već ga prenosi na okolne opruge i čini da jezgro duže traje, kao i da zadržava iste osobine dugi niz godina.

Otuda i garancija od 15 godina koju Šlarafija daje na sve dušeke sa ručno rađenim žičanim jezgrom na nepromenjivost svojstava jezgra.

Zahvaljujući ovoj tehnologiji izrade žičanog jezgra koja podseća na pletenje čipke, Šlarafija dušeke je moguće poručiti u bilo kom obliku i u svakoj veličini.

 

Presovani kokos

Presovan kokos (kokos tabla) napravljen je od kokosovih niti koje su povezane lateksiranim mlekom (od kaučukovog drveta) i 100% je prirodan materijal. Koristi se u proizvodnji dušeka sa žičanim jezgrom za izradu zaštitnog sloja dušeka koji, kao što i sama reč kaže, štiti jezgro i obezbeđuje dugotrajnost dušeka. Presovan kokos je materijal koji odlično diše i izuzetno je izdržljiv.

 

 

 

 

Pene

Pene koje Šlarafija koristi u proizvodnji dušeka sa žičanim jezgrom i penastih dušeka neprikosnovene su po svom kvalitetu i nemaju konkurenciju kada je reč o elastičnosti, trajnosti i ventiliranosti pene.

Sve su proizvedene u “open cell” tehnologiji što znači da ove pene imaju izuzetnu sposobnost ventilacije i odlične termičke osobine – vlaga se ne zadržava u njima i pena je negostoljubiva za bakterije i grinje.

Pene se razlikuju po gustini i sirovinskom sastavu. I dok se u najvećem broju dušeka koristi poliuretanska pena (u stvari sunđer) gustine 25 kg/m³, u Šlarafiji se koriste pene gustine od 35 kg/m³ pa sve do 65 kg/m³. Po sastavu postoje sledeće pene:

HR pena (high resiliance foam) je poliueretanska pena visoke elastičnosti i dugotrajnosti, proizvedena u “open cell” tehnologiji. Ovakva podloga za spavanje je prijatna jer obezbedjuje odlične mikroklimatske uslove tokom sna. Od svih pena, upravo se HR pena najbrže vraća u prvobitno stanje nakon kompresije.

Latex pena proizvedena je od kaučuka i 100% je prirodan material. Schlarafija dušeci se prave od sertifikovane najkvalitetnije latex pene, koja je u celosti proizvedena od kaučuka gustine 65kg/m3 u “opencell” tehnologiji , što govori o odličnim termičkim osobinama. Takođe, vlaga se ne zadržava i pena je negostoljubiva za bakterije i grinje. Ova pena poseduje izvanredna fizička svojstva: idealnu molekularnu strukturu nalik mišićnom tkivu živih bića, koja mu daje izuzetan odnos snage i prilagodljivosti. Utisak koji većina ljudi ima dok leži na podlozi od lateksa je „čvrsta mekoća“. Takav utisak je posledica realnog fizičkog rasterećenja kontaktnih tačaka sa podlogom (tzv. tačaka opterećenja) u kombinaciji sa adekvatnom podrškom kičmenom stubu. Rezultat spavanja na podlozi od lateks pene je miran, kontinuaran, opuštajući san.

 

Memory pena

Memorijska pena ili memori pena je razvijena u NASA laboratorijama. Po sastavu je poliuretanska elastična pena gustine 65 kg/m3, izrađena je u “open cell” tehnologiji koja obezbeđuje dobru ventiliranost materijala, kao i dušeka od ove vrste pene i sprečava pojavu bakterija i grinja. Glavna osobina ove pene je odlična prilagodljivost telu spavača što kao rezultat daje vrhunsku udobnost.

0

Your Cart